DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implantation) “Doğrudan Saç Ekimi” anlamına gelir
DHI tekniği daha çok seyrek dökülmeler veya traşsız ekim için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemle ekilecek alana köklerin yeri ve greft implantasyonu aynı anda yapılır. Yani ekstraksiyon ve implantasyon iki aşamalı bir süreçte tek parça olarak birleştirilen bir yöntemdir. Kısacası FUE denilen saç ekimi tekniğinde işlem üç aşamalı iken DHI’ da iki aşamalıdır. Uygulamadaki amaç; saç ekiminde kaliteyi artırmak, yoğun görüntüyü sağlamak, mevcut saçlı görüntüyü koruyarak saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin hızla günlük hayatına dönmesini sağlamaktır.
DHI yöntemi, greftlerin saç uzama yönüne doğru açıda daha rahat bir şekilde yerleştirilmesini sağlayarak hastaların doğal görünümlü sonuçlar elde etmesini sağlar.
Aşamalar sırasıyla:
Donör bölgeye lokal anestezi uygulanarak saç kökleri rahatlatılır ve özel kalem ile saç kökleri toplanır. Ardından toplanan saç köklerinin bu özel cihaz sayesinde kafa derisine yerleştirilme işlemine başlanır.
Saç kökleri özel choi kalemi sayesinde kafa derisine yerleştirir. Bu kalem, çok ince, sivri ancak özel yapısı gereği içine saç kökü yerleştirilebilecek bir uca sahiptir. Kafa derisine uygun açıyla batırılan ince uçlu bu medikal kalem, arkasındaki özel bölgeye basıldığında içerisindeki saç kökünü kafa derisine yerleştirmiş olur.
Sağlıklı dokulara zarar vermeden uygulanan bu yöntem çok daha sık ekimlere imkan tanıması açısından avantajlıdır.
Genelde bu yöntemin tercih edilme sebebi; kökler alındıktan sonra bekletilmeden hemen yerleştirilmesidir. Böylece tutma oranı ve greftlerin sağlıklı kalma ihtimali yükselir.
Avantajları nelerdir?
- Çok daha sık ekim yapılmasına ve çok daha doğal görünümler elde etmeye olanak sağlar.
- Kanal açma ve saç kökünü yerine yerleştirme işleminin aynı anda yapılması, toplanan saç köklerinin uzun süre beklemeden yerine yerleştirilmesine imkan sağlar.
- Mevcut saçlar hasar görmez. Saç dökülmesi tamamlanmamış hastalarda da uygulanabilen bir yöntemdir
- Özel aleti sayesinde saç ekimi esnasında köklerin bekleme süresi azaltılmış olur. Böylece kök kaybı riski en aza indirilir.
- Hasta hızlı bir iyileşme süreci yaşar.